Zalogajček recept 10.09.

Zalogajček recept 10.09.

5
0
Podijeli

Kulinarska rubrika Zalogajček- svake nedjelje u 9:30

S našim gostom kuharom iz restorana August, Goranom Jelušićem danas smo pripremali ŠTRUDLU OD JABUKA I ORAHA S UMAKOM OD ŠUMSKOG VOĆA

Za štrudlu su vam potrebni:

Glatko brašno
Ulje
Topla voda
Sol
Jabuke
Mljeveni orasi ili krušne mrvice
Maslac
Cimet (može i bez)

Za umak od šumskog voća su vam potrebni:

Šećer
Šumsko voće

Priprema štrudle:

Od glatkog brašna, ulja, tople vode i soli napraviti vučeno tijesto za štrudlu. Tijesto ostaviti 20-30 minuta poklopljeno da odstoji. Nakon što je tijesto odstajalo, razvaljati ga što tanje. Kad se tijesto razvalja, jabuke naribati, pošećeriti, istisnuti iz njih sok i rasporediti ih po tijestu. Jabuke posipati s orasima ili krušnim mrvicama, a možete dodati i cimet (nije potrebno). Tijesto zarolati i napraviti savijaču, položiti je na papir za pečenje da se ne bi zalijepila za pleh i staviti peći u pećnicu na 170° 20-25 minuta. Kad je štrudla gotova, namazati je s maslacem i pustiti da se ohladi. Na kraju štrudlu prelijati toplim ili hladnim umakom od šumskog voća.

Priprema umaka od šumskog voća:

Za toplu varijantu umaka potrebno je karamelizirati šećer, dodati šumsko voće i sve zajedno prokuhati. Za hladnu varijantu umaka šumsko voće ostaviti da odstoji neko vrijeme u šećeru.

Do sljedećeg Zalogajčeka dobar tek svima! ☺

Podijeli