Zalogajček recept 14.05.

Zalogajček recept 14.05.

11
0
Podijeli

KULINARSKA RUBRIKA ZALOGAJČEK- svake nedjelje u 9:30

Mjesec svibanj je mjesec u kojem počinje sezona lova na vrganje. Vrganj je od davnina jedna od najcjenjenijih gljiva i najrasprostranjenija je gljiva kod nas, a raste u crnogoričnim, bukovim i hrastovim šumama. Vrganji su uz šampinjone najbogatiji proteinima i vitaminom D, a zbog svojih nutritivnih vrijednosti rado se priprema za jelo na razne načine. Mogu se pripremati svježi i sušeni u raznim juhama, umacima, rižotima, tjesteninama….

S našim gostom kuharom Goranom Jelušićem pripremali smo TELEĆI KOTLET U UMAKU OD VRGANJA

Za ovo jelo potrebni su vam:

Teleći kotlet
Vrganji (svježi ili sušeni)
Luk
Povrtni ili goveđi temeljac
Malo brašna
Začini po želji

Priprema:

Teleće kotlete narezati na debljinu oko prst i pol, nakon toga ga ispeći na tavici sa svake strane oko 2 minute, maknuti ga s tavice i na istoj tavici prodinstati sitno sjeckani luk, gore dodati svježe vrganje, dodati malo brašna zbog gustoće umaka, zalijati s temeljcem i začiniti po želji. Dok se umak malo reducira, vratiti kotlete na tavicu i kuhati dok meso ne omekša.

Dobar tek svima! ☺

Podijeli