Zlatne motorke otputovale u Španjolsku, Dansku i Belgiju

Zlatne motorke otputovale u Španjolsku, Dansku i Belgiju

Podijeli

Svečanom dodjelom “Zlatnih motorki” u Kinu Gaj i velikim koncertom u Dvorištu Palače Sermage u subotu je zatvoren Trash film festival

Na službeni natječaj Udruge Trash ove je godine stiglo 200-injak filmova iz svih dijelova svijeta, dok je u službenu konkurenciju festivala uvršteno 55 filmova koji su bili prikazani u Kinu Gaj.

“Zlatne motorke” dodijeljene su se u kategorijama borilačkog, znanstveno-fantastičnog, akcijskog i horor filma od strane stručnog žirija, dok je jednu “Zlatnu motorku-2 već tradicionalno dodijelila i festivalska publika.

Titulom najboljeg akcijskog filma okitio se belgijski film “Lost in the middle”, u kategoriji borilačkog filma pobjedu je odnio “Boxer” Eduarda Dieste Velazqueza iz Španjolske, dok je u kategoriji SF-a stručni žiri kao najboljeg izabrao “Red and Blue Ball” Billie Maye Johansen iz Danske. U kategoriji horora, žiri je pobjednikom proglasio “Z fest” Davida Cordera iz Španjolske, dok se festivalskoj publici najviše svidio španjolski film “El escarabajo al final de la calle”.

– Cjelokupna kvaliteta filmova je daleko iznad prosjeka i tog nekog pečata trasha, tako da bi organizatori možda iduće godine mogli razmisliti o preimenovanju festivala u neki high trash budget festival – šaljivo je komentirao nakon dodjele nagrada Anđelo Jurkas, član ovogodišnjeg žirija Trash film festivala.

Na spektakularnoj svečanoj dodjeli prikazani su i isječci iz najnovijeg blockbustera Udruge Trash čiji glavni protagonist je trasherski supertajni agent Bob, James Bob, koji je jučer požrtvovno utrčao u kino Gaj i deaktivirao bombu pred očima brojnih uzvanika, čime je zaradio ovacije publike i prometnuo se u heroja večeri.

Nakon dodjele nagrada, stiglo je vrijeme za dobru zabavu i provod, koji su svima okupljenima u dvorištu palače Sermage pripremili festivalski bend Fakin Lajsne i Amy’s House – Amy Winehouse Tribute Band iz Beograda, a nakon koncerta zabavni dio programa preselio se u Caffe bar Elephant, gdje je održan after party uz gramofonske ploče po izboru Fankotonera.

Podijeli