USPJEH MLADOG KUHARA

Dinko Tomašić iz restorana Nobel briljirao u Riminiju – srebro i treće mjesto u Europi!

Prati nas i na

Mladi kuhar Dinko Tomašić iz restorana Nobel koji posluje u sklopu varaždinskog hotela Turist, osvojio je srebrnu medalju kategoriji Young Chef, u polufinalu prestižnog natjecanja European Grand Prix 2025: Global Chefs Challenge, koji se održavao od 16. do 19. veljače u Riminiju.

Uz ovaj impresivan uspjeh, zauzeo i treće mjesto u ukupnom poretku za regiju Europe South.

Za natjecanje, kojeg organizira Worldchefs – World Association of Chefs Societies, Dinko je pripremao glavno jelo od VanDrie teletine (file i jetra) za četiri osobe, pri čemu je svaku porciju servirao pojedinačno.

Ukupno vrijeme za pripremu i serviranje jela iznosilo je 60 minuta, uz dodatnih 15 minuta za mise en place te 10 minuta za čišćenje radnog prostora.

– Njihova posvećenost, timski rad i inovativan pristup pripremi jela još su jedan dokaz kvalitete hrvatske kulinarske scene. Ovi sjajni rezultati još su jedna potvrda rada i predanosti hrvatskih kuhara, koji s ponosom predstavljaju svoju zemlju na međunarodnoj kulinarskoj sceni. Uzbuđenje i iščekivanje pred sutrašnje izazove su veliki, a cijela Hrvatska stoji uz svoje predstavnike, pružajući im podršku i navijajući zanove uspjehe – poručuju iz Hrvatskog kuharskog saveza.

HNK Varaždin
Premijera predstave Drvene ptice ove subote, evo i ostalih datuma
HNK Varaždin najavljuju premijeru predstave Drvene ptice, prema tekstu Lidije Deduš...
Atletika
Roko Farkaš u sastavu reprezentacije na Europskom dvoranskom prvenstvu u Nizozemskoj
Od 6. do 9. ožujka se u nizozemskom Apeldoornu održava...
Fašnik u Cestici
Rekordan broj skupina i sudionika na 11. međunarodnom fašniku u Cestici
Danas se, u organizaciji Udruge tradicijskih običaja Pingo i pod...
Luka Zrinski predsjednik, Mladen Topolnjak zamjenik predsjednika nadzornog odbora Termoplina
Do nadzornog odbora Termoplina međusobnim uvažavanjem najvećih i gotovo podjednako...