Odmarajte uši.
Mi sviramo!


Trenutno je - 05:38 sati


Trenutno svira:
SHAKIRA
Whenever, WhereverSviralo je:
MELANIE C
Never Be The Same Again (Ft. Lisa Left Eye Lopes)

FLORENCE & THE MACHINE
Shake It Out

BILLY IDOL
Eyes Without A Face

ERASURE
Love to Hate You

Vijesti
Radio Sjeverozapad / 30.07.2021. 09:21:24

“Financijska pismenost za mlade”

Povodom uspješno provedenog projekta “Financijska pismenost za mlade”, Razvojnu udrugu Ludbreg posjetili su predstavnici Američkog veleposlanstva u Zagrebu, Elise Sunshine Crane, konzulica i druga tajnica Veleposlanstva te Mislav Sučec iz Ureda za odnose s javnošću.
OPĆINA CESTICA organizira podjelu BESPLATNIH spremnika (žutih kanti) za otpadnu plastiku u domaćinstvima ,umjesto sadašnjih žutih vreća.
Na poziv intendantice Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu mr.sc. Jasne Jakovljević župan Varaždinske županije Anđelko Stričak i njegova zamjenica Silvija Zagorec obišli ovu nacionalnu kazališnu kuću gdje im je intendantica sa svojim suradnicima pokazala radove na obnovi pozornice i gledališta.
Radio Sjeverozapad / 29.07.2021. 12:10:17

Održana završna konferencija projekta „Ja mogu“

Projekt osiguravanja pomoćnika u nastavi u školama, kojima je Varaždinska županija osnivač, „JA MOGU“, nakon četverogodišnje provedbe i službeno je okončan današnjom završnom konferencijom na kojoj je istaknuto kako je tijekom provedbe ukupno 97 učenika s teškoćama, iz 29 osnovnih i srednjih škola, imalo pomoćnika.
Treći zajednički radni sastanak novog župana Anđelka Stričaka i njegove zamjenice Silvije Zagorec s načelnicima i gradonačelnicima iz Varaždinske županije održan je u Županijskoj palači u Varaždinu.
Najprestižnije svjetsko natjecanje - 18. Decanter World Wine Awards 2021. u Londonu donio je potvrdu vrhunske kvalitete vinara iz Varaždinske županije koji su osvojili ukupno 8 srebrnih i 26 brončanih medalja!
Gradsko društvo Crvenog križa doniralo je Gradu Varaždinu jedan AVD uređaj – prenosivi defibrilator koji se koristi za defibrilaciju srca u slučajevima iznenadnog srčanog zastoja.
Usprkos pandemiji koja je na kratko odgodila planirane projekte, Glazbena škola u Varaždinu aplicirala je na natječaj Agencije za mobilnost i programe Europske unije s projektom pod nazivom "Talentom do izvrsnosti - postajanje glazbenikom", koji je u konačnici i odobren od strane nacionalne agencije te će učenici viših razreda srednje glazbene škole biti u mogućnosti upoznati i sudjelovati u radu "School for Young Talent" koja djeluje u sklopu institucije "Royal Conservatoire The Hague" - Koninklijk Conservatorium u Nizozemskoj.
Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak priredio je prijem za saborske zastupnike s područja naše županije, a osim zastupnice Barabare Antolić Vupora i zastupnika Siniše Jenkača koji su se ispričali zbog unaprijed dogovorenih obaveza, prijemu su nazočile zastupnice Natalija Martinčević i Nadica Dreven Budinski te zastupnici Predrag Štromar i Damir Habijan.
Radio Sjeverozapad / 27.07.2021. 09:18:15

Proveden četvrti ciklus radionica karijernog savjetovanja

U razdoblju od 19. – 23.07.2021. Job Club Varaždin proveo je četvrti, ujedno i posljednji ciklus radionica grupnog karijernog savjetovanja. I ovog puta radionice su održane online, putem platforme Zoom.
Radio Sjeverozapad / 30.07.2021. 08:23:42

6. memorijal sjećanja na Dražena Šešeta i Ivicu Cecelju

U nedjelju, 8. kolovoza, u Margečanu i Gačicama održat će se „6. memorijal sjećanja na Dražena Šešeta i Ivicu Cecelju“, poginule hrvatskih branitelje iz Gačica i Završja, a sahranjene na groblju u Margečanu.
Radio Sjeverozapad / 29.07.2021. 07:57:14

Poziv na podizanje klampotica, u nedjelju, 1. kolovoza

U cilju očuvanja plemenitih svojstava vina proizvedenih na vinorodnim brežuljcima općine Cestica, a i upoznavanja sa suvremenim načinom podizanja i obrade vinograda kao i zaštite vinove loze, pred više od 25 godina nekoliko je entuzijasta započelo s pripremama za osnivanje udruge.
Radio Sjeverozapad / 28.07.2021. 09:11:33

Grad Novi Marof / Novo groblje prema najvišim standardima

Donedavno privatni prostor u centru Novog Marofa kod Franjevačke crkve, kojeg je Grad Novi Marof otkupio, postat će novo groblje.
Radio Sjeverozapad / 26.07.2021. 09:43:53

Pomozimo prijateljima u Koblenzu

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj uputio je javni poziv građanima Varaždina da se svojim prilozima odazovu na akciju prikupljanja donacija za saniranje šteta od posljedica nevremena u Njemačkoj
Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije - Djelatnost za provođenje dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije dostavio je Gradu varaždin Obavijest o provedbi adulticidne dezinsekcije komaraca na području Grada Varaždina.
Radio Sjeverozapad / 23.07.2021. 12:48:04

Dominaciju preuzela delta varijanta korona virusa

Voditeljica epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije Katica Čusek Adamić dr. med. spec epidemiologije rekla je kako je u Varaždinskoj županiji, kao i u svim županijama RH, dominaciju preuzela delta varijanta korona virusa.
Radio Sjeverozapad / 21.07.2021. 13:09:22

Župan na sastanku s predstavnicima Međimurskog veleučilišta

Župan Anđelko Stričak održao je radni sastanak s dekanom dekan Međimurskog veleučilišta u Čakovcu doc.dr.sc. Igorom Klopotanom i suradnicima.
U vrijeme koje je iznimno izazovno za organizatore kulturnih događanja, Varaždinske barokne večeri koje će se ove godine održati u svom 51. izdanju ponijet će ponovno EFFE Label-europsku oznaku izvrsnih umjetničkih festivala.
Radio Sjeverozapad / 20.07.2021. 08:50:14

Izložba „Kozmologija slike“ Nedjeljka Klarića

U Kuli stražarnici na varaždinskome Starome gradu za razgled je postavljena izložba "Kozmologija slike" varaždinskog slikara i člana HDLU-a Nedjeljka Klarića.
Radio Sjeverozapad / 07.07.2021. 13:03:27

Priređen prijem za zlatne rukometaše

Priređen prijem za zlatne rukometaše, osvajače Europskog prvenstva u rukometu za gluhe i nagluhe osobe