Odmarajte uši.
Mi sviramo!


Trenutno je - 23:25 sati


Trenutno svira:
PRLJAVO KAZALISTE
IpakSviralo je:

NENO BELAN
Ostani uz mene (ft. Djavoli)

Maggie Lindemann
Pretty Girl

JAMIE CULLUM
Don't Stop The Music

DEATH CAB FOR CUTIE
Soul Meets Body

U2
WINDOW IN THE SKIES (ALBUM VERSION)

06.04.2021. 08:01:38

Hrvatske vode uređuju vodotok rijeke Bednje – vrijednost radova 700.000,00 kuna

Za uređenje potoka i rijeka u Varaždinskoj županiji, Hrvatske vode u 2021. godini ulažu 12 milijuna kuna, a jedna od lokacija na kojoj se trenutno izvode radovi na uređenju vodotoka jest ona na rijeci Bednji u Margečanu. Vrijednost radova je 700 tisuća kuna. Tim povodom Margečan su posjetili direktor varaždinskog VGO-a za Muru i gornju Dravu Hrvatskih voda Danijel Bunić i saborski zastupnik Anđelko Stričak, a dočekali su ih izvođači radova, predstavnici Mjesnog odbora Margečan te gradski vijećnik Grada Ivanca Zdenko Đuras. Upravo je Đuras, u suradnji s Mjesnim odborima iz Margečana, Seljanca i Osečke, potaknuo ubrzanje rješavanja uređenja korita Bednje. Naime, kod većih oborina, stambeni i gospodarski objekti u blizini Bednje bili su poplavljeni, a taj se problem morao što prije riješiti. „Raduju me ovi zahvati na rijeci Bednji na području Mjesnih odbora Margečana, Osečke i Seljanca, koji će ponajprije otkloniti mogućnost poplava, ali i poboljšati vizualni dojam cijelog kraja. Zahvat se izvodi i neposredno uz lokaciju etno kuće koju je izgradila i održava vrijedna Udruga građana Margareta, pokretač brojnih aktivnosti u našem mjestu. Tim će se radovima povezati prirodne ljepote Bednje s cijelim kompleksom etno kuće, a Margečan će dobiti još pitomiji i atraktivniji izgled. Etno kuća nalazi se skoro na ulazu u Margečan. Svi znamo koliko je važan prvi dojam, pogotovo iz aspekta turističke ponude, s obzirom na to da sve više pješaka, biciklista, planinara i rekreativaca prolazi ovim krajem. Moramo raditi na unapređenju i poboljšanju ponude za sve putnike-namjernike koji odluče posjetiti naše mjesto, bogato prirodnim ljepotama i nadasve susretljivim i vrijednim ljudima. Isto tako, drago mi je što su Hrvatske vode prepoznale potrebu za uređenjem vodotoka Bednje, kao i onih koji se u nju ulijevaju, a imamo najave da će toga na širem ivanečkom gradskom području biti i više. Stoga moramo ustrajati na ovakvoj razini suradnje“, rekao je Zdenko Đuras. 
Vrijednost radova na području Grada Ivanca za potrebe održavanja i uređivanja vodotoka i kanala, ove je godine dva milijuna kuna, a radit će se i/ili se radi na ukupno 11 lokacija. Među njima je i uređenje korita Bednje u Margečanu, nizvodno od mosta Bednje na ulazu u mjesto, u dužini od 1,5 kilometar. Uređeni su i neki bočni kanali, a neki će se sad urediti. Ukupna vrijednost radova na području Margečana iznosi 700.000,00 kuna, pojasnio je Danijel Bunić. Saborski zastupnik Anđelko Stričak naglasio je kako se posebna briga vodi o zaštiti i očuvanju okoliša. „Hrvatske vode ove godine u Varaždinskoj županiji planiraju izvesti radove uređenja potoka i rijeke na čak 80 lokacija u vrijednosti 12 milijuna kuna. Primarni cilj je spriječiti eventualne poplave, ali s obzirom na to da se izvode u naseljenim mjestima ili u njihovoj blizini, ovim radovima će se također uljepšati cjelokupna vizura mjesta“, rekao je saborski zastupnik Anđelko Stričak.
Osim na rijeci Bednji, delegacija je obišla neke lokacije u samom mjestu Margečan, poput potoka u ulici Biškupovec na kojem se također planiraju odraditi neki zahvati, prije svega zbog sigurnosti prometa, ali i zbog atraktivnosti naselja.