Odmarajte uši.
Mi sviramo!


Trenutno je - 04:30 sati


Trenutno svira:
VLADA DIVLJAN
PatuljciSviralo je:

BROTHERS BRESKOVIC
Tek Sad Vidim

BOB DYLAN
I WANT YOU

BEACH BOYS
Good Vibrations

PARNI VALJAK
Suncanom stranom

PRLJAVO KAZALISTE
Moj bijeli labude

20.07.2021. 08:55:41

Varaždinske barokne večeri i ove godine s EFFE Label-europskom oznakom kvalitete izvrsnih umjetničkih festivala s posebnom pohvalom!

U vrijeme koje je iznimno izazovno za organizatore kulturnih događanja, Varaždinske barokne večeri koje će se ove godine održati u svom 51. izdanju ponijet će ponovno EFFE Label-europsku oznaku izvrsnih umjetničkih festivala. Ove godine ta se oznaka dodjeljuje festivalima koji su pokazali „otpornost, inventivnost i snažnu volju da budu otvoreni za umjetnike i publiku“ u vrijeme pandemije. Europska asocijacija festivala (European Festivals Association) koja dodjeljuje EFFE label ove je godine prikupila 50 nominacija i umjetničkih priča, a Varaždinske barokne večeri posebno su pohvaljene što su u vrijeme pandemije uspjele održati festivalska događanja i zadržati polustoljetnu glazbenu tradiciju u hrvatskoj kontinentalnoj baroknoj prijestolnici.
„Ova nas je vijest iznimno obradovala, jer nama kao ni organizatorima drugih kulturnih događanja i manifestacija nije lako. Svaki je dan neizvjestan, epidemiološke mjere mogu se promijeniti i cjelogodišnji plan i trud u pripremi projekata može biti „na ledu“. EFFE Label iznimno nam je važna jer smo ponovno u europskim okvirima potvrdili da zadovoljavamo visoke kriteriju za dodjelu ove oznake. Zadovoljili smo stroge kriterije koji se odnose od suradnje s lokalnom zajednicom, uključivosti raznih skupina, raznovrsnosti programa, povećanja publike raznih dobnih skupina do mjera koje potiču održivost. Ove godine EFFE Label donosi i dodatak „značajka inventivnosti“ što je i potvrda da su Varaždinske barokne večeri uz već prepoznati glazbeni program više od festivala, koji nudi niz raznih sadržaja od gastronomije do festivalskih događanja namijenjenih širokom krugu posjetitelja. S ponosom ćemo nositi ovu oznaku i nadam se da će 51. Varaždinske večeri čija je zemlja partner Slovenija u rujnu proteći kako planiramo“, istaknuo je ravnatelj Koncertnog ureda Varaždin i organizator VBV-a Rajmond Rojnik.