Ponedjeljak je.


U popodnevnom
terminu uz Vas je Brankica
Trenutno svira:
Ava Max
I Was Made ft Bebe RexhaSviralo je:

KYLIE MINOGUE
Slow (INFINITE DISCO)

Nika Turkovic
Pusti

LOU BEGA
Mambo No. 5

EAGLE EYE CHERRY
Save Tonight

U2
One

01.03.2022. 09:30:17

Varaždin se solidarizirao s izbjeglicama iz Ukrajine

Grad Varaždin je izrazio spremnost pomoći izbjeglicama iz ratom zahvaćene Ukrajine. Osim što su se građani Varaždina brojnim objavama na društvenim mrežama solidarizirali s građanima Ukrajine, poduzimaju se konkretni koraci kako bi se Varaždin pripremio za pružanje pomoći ljudima koji bježe od ratnih zbivanja. Grad će pružati pomoć u suradnji s relevantnim sudionicima koje provode mjere iz sustava civilne zaštite. 
Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin već radi na evidentiranju izbjeglica i pružanju pomoći. Tako se pozivaju osobe iz Ukrajine koje su u Hrvatsku ušle i smjestile se u privatnom aranžmanu na području Varaždina i okolnih 10 općina, da se jave u GDCK Varaždin na broj 042/214-496, ck-varazdin@vz.t-com.hr, kako bi ih se evidentiralo te im se osigurala potrebna pomoć. 
Također, društvima Crvenoga križa mogu se javiti i sve one osobe koje su iz organiziranog smještaja otišle u privatni smještaj u različite dijelove Hrvatske. Svi oni u Crvenome križu mogu dobiti humanitarnu pomoć (hranu, higijenu, odjeću, posteljinu…) i psihosocijalnu podršku, kao i usluge Službe traženja. 
Trenutno postoji potreba za prevoditeljima s ukrajinskog jezika i svi oni koji u tom dijelu mogu pomoći, a da su na području Varaždina i okolnih 10 općina, mogu  se javiti na e-mail: ck-varazdin@vz.t-com.hr ili na broj 042/214-496. 
Prevoditelji sa ostalih područja javljaju se u HCK na ukrajinska-kriza@hck.hr Također, pozivaju se građani koji nude privatni smještaj izbjeglicama da se prijave u Ravnateljstvo civilne zaštite na: rcv.zbrinjavanje@mup.hr .