Odmarajte uši.
Mi sviramo!


Trenutno je - 00:14 sati


Trenutno svira:
BIJELO DUGME
Pristao sam, bicu sve sto hoceSviralo je:

PIPS CHIPS & VIDEOCLIPS
Gume na kotacima

LADY GAGA
Million Reasons

SAM SMITH
One Last Song

BEYONCE
Drunk In Love (ft. Jay Z)

BEE GEES
More Than A Woman

26.02.2021. 07:12:53

Grad Novi Marof / Još 350.000 kuna za ekološki prihvatljivu rasvjetu

Grad Novi Marof nastavlja s modernizacijom sustava javne rasvjete koristeći raspoloživa sredstva iz vanjskih izvora. Tako je posljednja informacija da je Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije odobrilo Gradu Novom Marofu 350.000 kuna za tu namjenu. Naime, Ministarstvo nastavlja s provođenjem Programa podrške regionalnom razvoju koji ima za cilj jačanje konkurentnosti i ostvarenje vlastitih razvojnih potencijala te brži gospodarski oporavak ruralnih područja, što je preduvjet za sprečavanje iseljavanja stanovništva, smanjenje negativnog demografskog trenda i održivi razvoj. 
Ovoga je tjedna ministrica Nataša Tramišak potpisala odluku kojom se odobrava financiranje 44 najbolje vrednovana projekta, za koje će u 2021. godini biti ukupno dodijeljeno 14 milijuna kuna. Jedan od projekata je i onaj novomarofski te će s 350 tisuća kuna Ministarstvo financirati zamjenu postojeće rasvjete ekološki prihvatljivom rasvjetom i to u Varaždinskoj i Zagrebačkoj ulici te na raskrižju DC24 u Zagrebačkoj ulici u Novom Marofu. Gradonačelnik Siniša Jenkač ističe da se intenzivno radi na postavljanju LED štedne rasvjete. 
– Modernizaciju sustava javne rasvjete u centru provodimo u fazama. Postavljaju se novi kandelabri sa štednom rasvjetom i na taj način uređujemo centar grada u kojem više neće biti drvenih i betonskih stupova. Mislim da građani mogu biti zadovoljni dosad obavljenim poslom, a na toj razini bit ćemo i u nastavku, uz osiguravanje sredstava preko natječaja ministarstava – najavio je gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.